شرایط ساخت ویلا در زمین کشاورزی

شرایط ساخت ویلا در زمین کشاورزی

زمانی که بحث ساخت ویلا مطرح می‌شود، باید به نکات زیادی در این رابطه توجه شود. یکی از نکات مهم در این رابطه، زمینی است که قرار است ویلا در آن ساخته شود. ساخت ویلا باید در زمین‌های قانونی صورت گیرد و به کاربری آن توجه شود. حال سوال است که آیا ساخت ویلا در زمین کشاورزی و زراعی امکان‌پذیر است و میتوان در چنین زمین‌های اقدام به ساخت ملک و ویلا کرد یا خیر؟ در این مطلب به بررسی این موارد پرداخته و با زمین‌های قانونی جهت ساخت ویلا آشنا می‌شویم.

کاربری‌های زمین

هر زمینی از کاربری خاصی برخوردار است که در سند آن ذکر شده است. منظور از کاربری زمین یا اراضی، نوع استفاده انسان از زمین است. برای مثال اگر زمین از کاربری زراعی برخوردار باشد، یعنی انسان می‌تواند در آن به فعالیت کشاورزی و کاشت محصول بپردازد. تعیین کاربری زمین بر عهده مهندسان مشاور طرح در طرح‌های شهرسازی است و عملی پیچیده می‌باشد. کارشناسان شهرسازی باید از تمام نیازهای کنونی و آینده شهری و روستایی مطلع باشند تا بتوانند کاربری زمین را به خوبی مشخص نمایند. در صورت خرید زمین حتما به نکات خرید زمین در روستا توجه داشته باشید.

از مهمترین کاربری‌های زمین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاربری مسکونی: رایج‌ترین کاربری زمین، کاربری مسکونی است. این زمین‌ها برای ساخت و ساز مسکن در نظر گرفته شده‌اند و در آنها میتوان برای ساخت آپارتمان‌های مسکونی و ویلا اقدام کرد.
  • کاربری تجاری: زمین‌های با کاربری تجاری، برای اهدافی چون ساخت مراکز تجاری، پاساژها، مراکز تفریحی و مواردی از این دست در نظر گرفته می‌شوند.
  • کاربری کشاورزی – زراعی – باغ: این زمین‌ها برای کشت انواع محصولات زراعی در نظر گرفته شده‌اند.
  • کاربری ورزشی: زمین با کاربری ورزشی، برای ساخت اماکن ورزشی مانند مجموعه ورزشی یا استادیوم فوتبال مناسب است.
  • کاربری آموزشی: در این زمین‌ها میتوان برای ساخت مراکز آموزشی نظیر مدرسه و دانشگاه اقدام کرد.
  • کاربری صنعتی: زمین با کاربری صنعتی برای ساخت تاسیسات تولیدی یا کارخانه در نظر گرفته می‌شود.
  • کاربری حمل و نقل: در این زمین‌ها میتوان اقدام به ایجاد پایانه اتوبوس‌رانی یا فرودگاه کرد.
  • کاربری خدمات شهری: ایجاد مراکزی چون بازیافت زباله، کلانتری و آتش‌نشانی در این نوع از زمین‌ها صورت می‌گیرد.
  • کاربری بهداشتی و درمانی: برای ساخت مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، باید در زمین با کاربری بهداشتی درمانی اقدام کرد.
  • کاربری فرهنگی و مذهبی: ساخت مساجد، سالن سینما، تئاتر و سالن همایش‌ها در این زمین‌ها صورت می‌گیرد.

نحوه پی بردن به کاربری زمین

حال سوالی که برای برخی از افراد مطرح است این است که چگونه میتوان به کاربری زمین پی برد؟ بهترین راه برای اینکه به کاربری زمین پی ببرید، پیگیری آن از طریق شهرداری است. در این سازمان می‌توانید راجع به زمین استعلام گرفته و از کاربری زمین مطلع شوید. همچنین می‌توانید مجوزهای لازم برای ساخت و ساز در زمین را از این طریق پیگیری نمایید.

ساخت ویلا در زمین کشاورزی، قانونی است یا غیر قانونی؟

 

ساخت ویلا در زمین کشاورزی، قانونی است یا غیر قانونی؟

 

افرادی که صاحب زمین کشاورزی و زراعی هستند، معمولا یک مکان را برای استراحت و نگهداری از محصولات خود در نظر می‌گیرند. این مکان معمولا در همان زمین کشاورزی قرار دارد. در این مکان افراد می‌توانند هم به استراحت بپردازند و هم بر روی محصولات خود نظارت داشته باشند. همچنین برخی افراد علاقه دارند تا در محیط باغ، از آرامش و سکون آن لذت ببرند. با این حال برای این کار باید از قوانین ساخت و طراحی ویلا در زمین کشاورزی مطلع بوده تا بعدا خسارت‌های مالی به فرد وارد نشود. در ادامه با شرایط ساخت ویلا در زمین کشاورزی آشنا می‌شویم.

نحوه ساخت ویلا در زمین کشاورزی

در ابتدا باید بگوییم که ساخت ویلا در زمین کشاورزی امکان‌پذیر است؛ اما در صورتی که پیش از آن اقدامات لازم صورت گرفته و برای ساخت ویلا به طور قانونی اقدام شود. اولین کار برای ساخت ویلا در زمین زراعی، تغییر کاربری زمین کشاورزی است. از آنجایی که زمین‌های کشاورزی اهمیت زیادی دارند، تغییر کاربری آنها به سادگی نبوده و باید اقدامات زیادی در این زمینه صورت بگیرد. حال اگر سازمان مربوطه با این کار موافقت نماید، مجوزهای لازم را برای آن صادر می‌شود.

تغییر کاربری زمین کشاورزی، طبق ضوابط تعیین شده در وزارت جهاد کشاورزی انجام می‌شود. دلیل آن هم این است که زمین‌های کشاورزی با هدف توسعه تولیدات کشاورزی و حمایت از کشاورزان مشخص می‌شوند. برای همین جهت تغییر کاربری و از بین بردن آنها، باید به مرکز مربوطه آن مراجعه کرد. توجه داشته باشید که از بین بردن بی‌رویه زمین‌های کشاورزی، ممکن است مشکلاتی را در آینده ایجاد نماید. با این حال اگر همچنان قصد این کار را دارید، باید از طریق سازمان‌های مربوطه اقدام کنید.

جریمه ساخت ویلا در زمین کشاورزی به طور غیر قانونی

 

جریمه ساخت ویلا در زمین کشاورزی به طور غیر قانونی

 

اگر پیش از ساخت ویلا در زمین کشاورزی اقدام به دریافت مجوز برای آن نکنید، بعدا دچار مشکل می‌شوید. همانطور که اشاره کردیم ساخت ویلا در زمین زراعی نیازمند دریافت مجوز و تغییر کاربری زمین است. حال اگر بدون این مجوزها اقدام به این کار کنید، باید در انتظار جریمه و مجازات‌های سختی باشید. از مجازات‌هایی که برای افراد به خاطر ساخت ویلا به طور غیر قانونی در نظر گرفته شده است، میتوان به عوارض تعیین شده اشاره کرد. علاوه بر این، نهادهای قضایی پرونده شما را به جریان انداخته و شما را ملزم به پرداخت مبلغ سه برابر ارزش زمین به عنوان جریمه نقدی می‌کنند.

به جز این موارد، اگر در حال ساخت ویلا در زمین کشاورزی باشید و سازمان شهرداری یا جهاد کشاورزی از این مورد مطلع شوند، دستور توقف ساخت ویلا را صادر می‌نمایند. پس از آن شما مجبور به دست کشیدن از ادامه ساخت و ساز ویلا بوده و باید در انتظار رسیدگی به پرونده خود باشید. پس با توجه به این موارد باید بدانید که ساخت ویلا در زمین کشاورزی بدون دریافت مجوزهای قانونی، خسارات زیادی را برایتان در پی دارد و قطعا مشمول مجازات و پرداخت عوارض آن خواهید بود.

برای تغییر کاربری زمین کشاورزی و ساخت ویلا چه کاری باید انجام داد؟

در صورتی که از زمین کشاورزی برخوردار هستید و قصد دارید در آن یک ویلا بسازید، باید مراحل زیر را دنبال کنید.

  • در ابتدا مدارک مورد نیاز تغییر کاربری زمین کشاورزی را آماده کرده و همراه با آن به اداره جهاد کشاورزی شهر خود مراجعه کنید.
  • در این اداره باید درخواست تغییر کاربری زمین کشاورزی را ارائه کنید.
  • پس از آن، طرح و درخواست شما طبق ماده 7 قانون مورد بررسی کارشناسان قرار می‌گیرد.
  • پس از بررسی‌های صورت گرفته، اداره جهاد کشاورزی گزارشی را در این خصوص تهیه کرده و به همراه مدارک به مدیریت اداره ارسال می‌کند.
  • در بخش کمیسیون اداره، پرونده‌ای برای شما تشکیل شده و کارشناسی جهت بازدید از زمین شما فرستاده می‌شود.
  • کارشناس زمین کشاورزی را بررسی کرده و طبق ضوابط، درخواست تغییر کاربری زمین شما را تایید یا رد می‌نماید.
  • در صورتی که درخواست تغییر کاربری زمین کشاورزی تایید شود، شما باید عوارض زمین را پرداخت کنید و سپس مجوز آن را دریافت نمایید.
  • در نهایت با تغییر کاربری زمین کشاورزی، می‌توانید به سراغ دریافت مجوزهای لازم برای ساخت و ساز ویلا بروید و پروسه ساخت ویلا را در زمین خود شروع کنید.

مدارک لازم برای تغییر کاربری زمین کشاورزی

 

مدارک لازم برای تغییر کاربری زمین کشاورزی

 

مدارکی که برای تغییر کاربری زمین زراعی لازم است، به شرح زیر می‌باشد:

  • مدارک مالکیت زمین اعم از سند اصلی و کپی آن
  • کپی شناسنامه از مالک یا مالکین زمین یا کپی وکالت نامه
  • ارائه درخواست تغییر کاربری زمین به سازمان جهاد کشاورزی
  • ارائه درخواست به شهردار جهت اخذ دستور
  • ثبت شماره و تاریخ در دفترنامه

جمع بندی

اگر قصد دارید برای ساخت ویلا در زمین کشاورزی اقدام کنید، باید در ابتدا برای تغییر کاربری زمین اقدام کرده و سپس به ساخت و ساز ویلا بپردازید. در غیر این صورت همانگونه که اشاره شد، مشمول جریمه و مجازات‌های سنگینی می‌شوید. برای تغییر کاربری زمین کشاورزی، باید مدارک مورد نیاز را آماده کرده و به سازمان جهاد کشاورزی مراجعه نمایید. در این سازمان بر اساس ضوابط موجود، درخواست شما تایید و یا رد می‌شود.

قبل از خرید ویلا در کردان حتما از ویلاژست دیدن کنید. هلدینگ ویلاژست افتخار دارد که با بیش از دو دهه تجربه در زمینه‌های معماری، اجرا، بازرگانی و املاک به مشتریان عزیز خدمات متنوع و سریع ارائه دهد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

معماری