پاسیو چیست؟ نکات مهم در طراحی پاسیو

پاسیو pasio - ویلاژست

زندگی شهر نشینی دارای مزایای فراوانی است و افرادی که در شهر ها زندگی می کنند از امکانات رفاهی بیشتری برخوردار هستند اما معایبی نیز دارد .و افرادی در که در شهر ها ساکن هستند، به دلیلی محدودیت هایی که در شهر ها برای داشتن فضای سبز،خانه های بزرگ و…. وجود دارد از بسیاری از نعمت های طبیعی مانند درختان ،نور خورشید و… در داخل منازل خود محروم هستند.

در چنین شرایطی استفاده از پاسیو می توانند این کمبود ها را جبران کند و  فضایی را به وجود آورد تا اعضای خانواده بتوانند از نور خورشید بهره ببرند ویا اینکه با استفاده از درختچه ها،گل های رنگارنگ و…. محیطی را برای آرامش و استراحت خود ایجاد کنند.

در این مقاله از سایت ویلاژست به بررسی پاسیو ،مزایا ، معایب و همچنین نکاتی که برای ساخت پاسیو باید به آنها توجه کنیم می پردازیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

پاسیو چیست ؟

پاسیو فضایی است در داخل منزل می باشد که در دو نوع بدون سقف یا با سقف شیشه ای طراحی و اجرا می شود و کاربرد آن در داخل منزل به عنوان نورگیرو تهویه می باشد.

نور طبیعی به دلیل داشتن ویژگی های فوق العاده برای ایجاد روشنایی در داخل منزل و همچنین مفید بودن برای بدن انسان هیچ جایگزینی ندارد و معماران و طراحان نیز برای استفاده هرچه بیشتر و بهتر از نور طبیعی در داخل بخش های مختلف ساختمان ها و ویلا ها مانند اتاق های خواب ،آشپزخانه نشیمن و….. از پنجره و در مواردی براساس درخواست کارفرما از پاسیو استفاده می کنند.

 

طراحی پاسیو مدرن - ویلاژست

در آپارتمان‌ به دلیل شرایطی که وجود دارد و تعداد پنجره ها در آنها کم است امکان ورود نور به اندازه کافی به داخل آپارتمان وجود ندارد به همین دلیل از پاسیو برای هدایت نور به داخل خانه استفاده می شود.

در واقع می توان گفت پاسیو همان حیاط خلوت در داخل خانه است که با توجه به سلیقه کارفرما بدون سقف یا با سقف مخصوص ساخته می‌شود. معمولا پاسیو را برای نورگیری بهتر در انتهای خانه و یا در وسط خانه طراحی می‌کنند.

پاسیو برای چه منازلی مناسب تر است؟

پاسیو بیشتر برای خانه هایی که پنجره های کمی دارند و فضای داخل خانه تاریک تر است مناسب تر است، در این خانه ها ، بخشی از خانه مانند فضای پشتی را به نورگیر اختصاص می‌دهند ودر صورتی که شرایط فراهم باشد می توانند در آن درختان وگیاهان را نیز پرورش دهند.علاوه براینکه خانه های آپارتمانی نیاز بیشتری به پاسیو دارند ،در خانه های یک طبقه نیز می توان پاسیو را طراحی و اجرا کرد

پاسیوها به علت داشتن نور کافی،در صورتی که ابعاد بزرگی داشته باشند مکانی مناسب برای پرورش گل و گیاه هستند. و در اکثر خانه‌ها به پاسیو، گلخانه نیزگفته می‌شود.

 

کاربرد و مزاایا پاسیو - ویلاژست

 مزایا ساختن پاسیو

  • دریافت نور طبیعی بیشتر
  • اضافه شدن به مساحت مفید منزل و داشتن فضایی بیشتر
  • کم شدن آلودگی ها و نیاز کمتر به نظافت

معایب ساختن پاسیو

  • اگر شما در طبقه همکف ساکن هستید و می‌خواهید پاسیو جزئی از خانه ی شما باشید ،پاسیو علاوه بر داشتن مزایای ،معایبی نیز دارد که داشتن اطلاعات درباره آن به شما کمک می کند تا انتخاب بهتری داشته باشید و در آینده با مشکلات کمتری مواجه شوید.
  • ایجاد سروصدا بر اثر بارش باران و تگرگ
  • اتلاف انرژی و سخت شدن گرمایش منزل در فصول سرد سال و برعکس ،خنک نگه داشتن داخل منزل در فصول گرم
  • تابش نور خورشید به صورت مستقیم به داخل منزل و امکان آسیب دیدن بخش های مختلف خانه و لوازم آن
  • ایمن نبودن از نظر سرقت به دلیل اینکه قابلیت تخریب بخشی از سقف وجود دارد و سارقان به راحتی می توانند وارد منزل شوند.
  • ایجاد مزاحمت و سروصدا برای همسایه ها.
  • اگه از پاسیو در نزدیکی آشپزخانه استفاده کنید احتمال پخش شدن بوی بخارات ناشی از طبخ غذا در فضای پاسیو وجود دارد.

 

پاسیو چیست؟ - ویلاژست

نکات مهم برای طراحی پاسیو

در ادامه به بررسی نکاتی مهم درطراحی پاسیو (نورگیر یا گلخانه) می پردازیم.

نور کافی

مهم ترین نکته در طراحی پاسیو نورگیری حداکثری فضا می باشد.پاسیو باید به گونه‌ای طراحی شود که بیشترین نور طبیعی موجود وارد آن شود و روشنایی زیاد و چشمگیری را به فضا ببخشد.استفاده از سقف‌های شفاف به عنوان نورگیر ساده دربخش های مختلف خانه مانند:آشپزخانه،ورودی و…انتخاب بسیار مناسبی است.

هماهنگی فضاها

در طراحی دکوراسیون داخلی هماهنگی بسیار مهم است و باید تمام بخش های خانه با یکدیگر هماهنگ باشند تا زیبایی خانه بیشتر شود. به دلیل اینکه پاسیو نیز فضایی داخلی است باید با دیگر بخش ها هماهنگی داشته باشد. به عنوان مثال اگر برای کف خانه از پارکت استفاده کرده اید برای فضای پاسیو ونورگیر نیزباید از پارکت طرح چوب استفاده کنید.

پارتیشن‌بندی پاسیو

با توجه به اینکه کابرد بخش های مختلف خانه با پاسیو متفاوت است به همین دلیل بین پاسیو ودیگر بخش ها باید مرزی مشخصی تعیین شود،البته  وجود مرز به معنی عدم هماهنگی نیست و باید هماهنگی بخش های مختلف حفظ شود.

برای پارتیشن بندی و ایجاد مرز بین پاسیو دیگر بخش های خانه می توانید از ساییبان،آلاچیق ،آبنما، درختچه های زینتی،در های شیشه ای تاشو و…. استفاده کنید.

 

مدل پاسیو جدید - ویلاژست

نحوه نورگیری

امروزه به دلیل محدودیت هایی که وجود دارد، برخلاف گذشته که فققط از سقف پاسیو برای نورگیری استفاده می کردند،بهتر است علاوه بر سقف شیشه ای از دیوار های شیشه ای نیز برای نورگیری بیشتر پاسیو استفاده شود ،البته اگر موقعیت خانه  به گونه ای باشد که نور مناسب را از سقف بگیرد لازم نیست تمام بخش ها شیشه ای باشند.

متریال پاسیو

به دلیل اینکه پاسیو در برابر آفتاب شدید،رطوبت و نم قرار می گیرد باید برای ساختن آن از مصالح و متریال مقاوم استفاده شود تا با گذشت زمان کمترین آسیب را ببیند. الیته این نکته برای ساختن تمام بخش های منزل باید مورد توجه قرار بگیرد تا خسارت های احتمالی در آیند کمتر شود و ساختمان به سرعت فرسوده نشود.

سقف پاسیو

اگر تمایل دارید برای فضای پاسیو حریم تعیین کنید باید توجه داشته باشید تا درصد نورگیری پاسیو کم نشود زیرا مهم ترین دلیل استفاده از پاسیو ورود نور به داخل منزل  است. در گذشته برای ایجاد حریم در پاسیو از شیشه استفاده می‌کردند اما امروزه به دلیل وجود خطرات فراوان هنگام وزش باد شدید و … استفاده از شیشه کاهش پیدا کرده است و متریال پلی کربنات جایگزین آن شده است.

استفاده از نورگیرهای حبابی نیز گزینه خوبی برای سقف پاسیو و حیاط خلوت می‌باشند که نسبت به پلی کربنات زیبایی بیشتری دارند. البته باید توجه داشته باشید قیمت نورگیر حبابی نسبت به پلی کربنات بیشتر است و با توجه به متریالی که در ساخت آن به کاربرده می شود مزایای مختلفی دارد.

متریال کف پاسیو

برای انتخاب کفپوش پاسیو باید به نکاتی مانند مساحت پاسیو، اقلیم و شرایط جغرافیایی محیط زندگی و بودجه مورد نظرتان توجه کنید. شما می توانید برای کف پاسیو از مصالح سختی مانند سنگ ، آجر و بتن نیز استفاده کنید که هم مقاومت خوبی دارند و هم اینکه راحت تمیز می شوند.

پاسیو ویلا - مدل پاسیو منزل - ویلاژست

نکات مهم برای ساخت پاسیو براساس مقررات ملی ساختمان:

در زیر به بررسی چند مورد از قوانین برای ساخت پاسیو می پردازیم:

بر اساس مقررات ملی ساختمان باید حیاط خلوت واقع در سـاختمان جنوبی ،با استفاده از نرده، دیوارو یا حصار فضای سـبز از معابرعمومی جدا شود.

در ساختمان‌های جنوبی باید تمام طبقات ساختمان به حیاط اصلی دسترسی داشته باشند و تمام  سطوح و دیوارهای جانبی حیاط نماسازی شود.

اگر حیاط با استفاده از سقف شیشه ای پوشانده شود باید بازشوهای مناسب و کافی جهت تهویه طبیعی در آن قرار داده شود

کف پاسیو باید دارای شیب‌بندی مناسب و سیستم دفع آب‌های سطحی باشـد.

پاسیو که برای تأمین نور و تهویه اتاق است نباید تا فضای  پارکینگ ادامه پیدا کند.

ابعاد پاسیو برای تأمین نور و تهویه فضاها باید داری ۱۲ مترمربع مساحت  و حداقل ۳ متر عرض باشد.

 

سخن پایانی

گروه معماری ویلاژست، در راستای طراحی ویلا در کردان و همچنین طراحی ویلا مدرن و محوطه سازی ویلا شامل ( پاسیو، روف گاردن، آلاچیق، استخر و … ) خدمات منحصر به فردی را با داشتن بهترین معماران و طراحان روز با مدیریت مهندس علی خلج ارائه داده است.

جهت ساخت ویلا و مشاوره رایگان در زمینه طراحی و ساخت ویلا با شماره‌های مندرج در سایت تماس حاصل نمایید.

 نمونه پروژه طراحی ویلا مدرن گروه معماری ویلاژست

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

معماری