معماری و دکوراسیون داخلی به سبک هندی

این روزها سبک‌های زیادی وجود دارد که از آنها میتوان برای دکوراسیون داخلی منازل و ویلاهای خود استفاده کرد. یکی از این سبک‌ها که قرار است در این مطلب به آن بپردازیم، سبک هندی است. همانطور که میتوان حدس زد، در معماری و دکوراسیون داخلی به سبک هندسی اغلب از رنگ‌های شاد و زنده‌ای استفاده می‌شود. حال بهتر است ببینیم که دکوراسیون داخلی با این سبک چه ویژگی‌هایی دیگری دارد و چگونه میتوان به چنین سبکی در خانه خود دست پیدا کرد.

دکوراسیون داخلی سبک هندی چیست؟

سبک هندی یکی از انواع سبک‌های موجود در طراحی و دکوراسیون داخلی است که از فرهنگ و هنر هندوستان نشات گرفته است. سبک هندی دارای ویژگی‌ها و زیبایی‌های خاص خود است که بسیاری از آنها را میتوان در معماری معابد و خانه‌ها و قصرهای هند مشاهده کرد. در دکوراسیون داخلی به سبک هندی عناصر به خصوصی چون رنگ‌های شاد و زنده، طرح‌های چشم نواز، استفاده از پارچه با جزئیات زیاد، نقش‌های تو در تو، چیدمان شلوغ و نورپردازی مناسب به چشم می‌خورد. در ادامه به بررسی بیشتر خصوصیات سبک هندی در دکوراسیون داخلی خواهیم پرداخت.

خصوصیات سبک هندی در معماری و دکوراسیون داخلی

1- استفاده از رنگ‌های شاد و زنده

یکی از خصوصیات و ویژگی‌های مهم سبک هندی، استفاده از رنگ‌های غنی، زنده و پویا در برابر پس زمینه‌های روشن است. البته باید اشاره شود که در صورت استفاده زیاد از چنین رنگ‌هایی ممکن است آشفتگی در فضا ایجاد شود و چشم دچار خستگی شود. از این رو برای رسیدن به دکوراسیون داخلی با سبک هندی، باید به طور آگاهانه از رنگ‌ها استفاده شود. برای مثال برای پس زمینه رنگ زرد و آجری، میتوان از رنگ‌های قهوه‌ای تیره و نارنجی استفاده کرد. همچنین اگر از یک رنگ خنثی برای زمینه اصلی و از رنگ‌های شاد برای سایر بخش‌ها و اجزا استفاده شود، طراحی محیط به شکل بهتری صورت می‌گیرد.
اما به طور کلی در رابطه با رنگ‌هایی که در سبک هندی استفاده بیشتری می‌شوند، میتوان به قرمز، نارنجی، آبی تیره، زرد و سبز اشاره کرد. از این میان هم رنگ قرمز پرطرفدارترین و رایجترین رنگ برای طراحی فضا به سبک هندی است. برای مثال افراد زیادی از این رنگ یا رنگ‌های زرد و آجری برای دیوار و از نارنجی و قهوه‌ای تیره برای کفپوش استفاده می‌کنند. همچنین از سایر رنگ‌ها مانند زرد، آبی، سبز و صورتی میتوان برای صندلی، کوسن، روبالشی و مواردی از این دست استفاده کرد. استفاده از رنگ‌های طلایی و نقره‌ای هم برای تکمیل این سبک دکوراسیون مناسب هستند و میتوان فضا را به حالت تیره و روشن درآورده و آن را به خوبی متعادل کرد.

2- به کارگیری مبلمان و لوازم چوبی در سبک هندی

 

به کارگیری مبلمان و لوازم چوبی در سبک هندی

 

از دیگر خصوصیات دکوراسیون داخلی به سبک هندی، استفاده از لوازم و اثاثیه‌های چوبی است. در واقع چوب یکی از متریال‌های بسیار پرکاربرد در سبک هندی است و بیشتر لوازمی که در آن به چشم می‌خورند، از این جنس می‌باشند. مبلمان‌های استفاده شده در این سبک، به صورت دست ساز و منبت کاری شده هستند و اغلب از چوب درختان ساج، آبنوس و یا بلسان برای ساخت آنها استفاده میشود. بر روی این مبلمان هم میتوان از کوسن‌هایی با رنگ‌های مناسب سبک هندی استفاده کرد. خوب است اشاره شود که اگر قصد دارید خانه خود را کاملا به سبک هندسی دکوراسیون کنید، میتوانید از صفحات چوبی حکاکی شده برای جداسازی و تفکیک فضاهای مختلف استفاده نمایید.

3- استفاده از پارچه های هندی

پارچه‌های ابریشمی هندی از جمله پارچه‌های معروف در دنیا هستند که از آنها در دکوراسیون داخلی به سبک هندسی هم استفاده زیادی می‌شود. برای طراحی داخلی به این سبک میتوان از پارچه‌های هندی برای پرده‌ها، کوسن‌ها و روکش مبلمان، رومیزی و حتی رو تختی استفاده کرد. در واقع با استفاده از پارچه‌های رنگی از جنس ابریشمی، میتوان به دکوراسیون داخلی زیبا با سبک هندسی بهتر دست پیدا کرد.

4- استفاده از لوازم دکوری و تزئینی در سبک هندی

از دیگر خصوصیات سبک هندی این است که در آن از صنایع دستی هندی زیادی استفاده می‌شود. در این سبک میتوان از لوازمی چون گلدان‌های سفالی، ظروف ساخته شده از برنز، چوب، فلز و مرمر و همچنین لامپ و گلدان‌های برنجی استفاده کرده و دکوراسیون داخلی خود را به سبک هندی چیدمان کرد.
در کنار موارد اشاره شده استفاده از صندلی‌های تابی در دکوراسیون داخلی هندی بسیار مرسوم است. این صندلی‌ها در بخش نشیمن خانه قرار می‌گیرند و اغلب از جنس چوبی یا فلزی می‌باشند. صندلی‌های تابی به کمک زنجیر به سقف وصل می‌شوند و حس و حال خوبی را در فضای خانه یا ویلا ایجاد میکنند.

5- استفاده از نقوش دیواری هندی و نقاشی حیوانات

نقش حنا یکی از سنت‌های بسیار قدیمی هندوستان است که نقش و نگارهای زیادی از آن نشات می‌گیرد. بر همین اساس میتوان از این نقوش بر روی بخشی از دیوار هم استفاده کرده و از این طریق محیط خود را به سبک هندی بیشتر نزدیک کرد. بسیاری از این نقش‌ها از پرنده‌ها، گل‌ها و حیوانات الهام گرفته شده‌اند و هر کدام دارای نمادی فرهنگی و دینی در این کشور می‌باشند. از این الگوها میتوان در پتوهای چهل تکه، طرح موزاییک، پرده‌های نقش دار و منبت کاری چوب هم استفاده کرد.

ملزومات پرکاربرد در دکوراسیون داخلی با سبک هندی

 

ملزومات پرکاربرد در دکوراسیون داخلی با سبک هندی

به جز موارد اشاره شده، ملزومات دیگری هم در سبک هندی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان فضای خود را به این سبک بیشتر نزدیک کرد. یکی از این موارد هم شمع است که در دکوراسیون داخلی سبک هندی استفاده زیادی دارد. همچنین اغلب از شمع در کنار عود استفاده می‌شود تا از این طریق به ایجاد بوی خوب در فضا و همچنین رسیدن به یک فضای دلنشین و آرام کمک بیشتری شود. بنابراین اگر دوست دارید از سبک هندی استفاده کنید، بهتر است به استفاده از شمع و عود نیز توجه داشته باشید و آنها را در بخش‌های مناسبی از فضا به کار ببرید. این ملزومات حال و هوای سبک هندی را در خانه بیشتر به جریان می‌اندازند. از دیگر الزامات و المان‌های پرکاربرد سبک هندی هم میتوان به پارچه‌های پولک دوزی شده و ساتن‌های رنگی اشاره کرد.

ترکیب سبک هندی و مدرنیته در طراحی داخلی

 

ترکیب سبک هندی و مدرنیته در طراحی داخلی

 

اگر از دکوراسیون مدرن برخوردار هستید میتوانید با به کارگیری چند عنصر اصلی از سبک هندی، یک سبک ترکیبی زیبا در محیط خود ایجاد کنید. برای این کار هم میتوانید از تابلوهایی با نقوش و طرح‌های متناسب با سبک هندی استفاده کنید و یا کوسن مبلمان خود را با پارچه‌های زیبا و خاص هندی پوشش دهید. علاوه بر این با استفاده از شمع و عود میتوانید محیط زندگی خود را بیشتر به سبک هندی نزدیک کنید و سبب خاصتر شدن محیط خود شوید. سبک هندی با فضاهای مدرن به راحتی ترکیب می‌شود و یک نتیجه بسیار چشم و نواز و ایده آل ایجاد میکند.

چند فاکتور و المان معنوی در سبک هندی

همانطور که حتما میدانید، هندوستان شامل تفکرات مذهبی و معنوی متفاوتی است. از این رو در سبک هندی هم شاهد تاثیرگذاری المان‌های معنوی هستیم. در این رابطه هم میتوان به استفاده از مجسمه‌های بودایی اشاره کرد که در تمامی خانه‌ها و معابد هندوستان به چشم میخورند. بنابراین از این المان‌ها هم میتوانید در دکوراسیون داخلی به سبک هندی استفاده کنید.

جمع بندی

سبک هندی از جمله سبک‌های موجود در معماری و دکوراسیون داخلی است که از اصول و قواعد خاصی تبعیت می‌کند. یکی از مهمترین این قواعد هم استفاده از رنگ‌های گرم و زنده است که در متن به طور کامل به آنها اشاره داشتیم. همچنین استفاده از عناصری چون شمع، عود و مجسمه‌های معنوی در کنار پارچه‌های ابریشمی و ساتنی، از دیگر اصول رسیدن به سبک هندی است. در صورتی که شما هم به این سبک دکوراسیون داخلی علاقه دارید و دوست دارید حال و هوای سبک زندگی مردمان هند را در خانه خود به جریان بیاندازید، میتوانید از نکات اشاره شده در متن استفاده کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

معماری